Streaming/Livesändning

Intresset för streaming har ökat i en otrolig fart speciellt från 2020. Jag kan hjälpa dig att streama din konferens eller din konsert i allt från ljudmix, presentationsteknik, ljussättning till att livesända detta på webben.

Ring mig och berätta vad du har tänkt sända!

Livestream, att sända live är normalt en envägskommunikation där man når ut till många. Externa ser och hör dig men du ser inte de externa precis som vanlig TV -tex via Youtube och Facebook. Chattfunktion finns. Det går att ”plugga-in” ett Zoom-möte i streamingen. Zoom är en mötes-app liknande Microsoft Teams. Exempel på användningsområden för denna funktion är debatter, panelmöten etc. Det betyder att ett begränsat antal kan vara aktivt deltagande i eventet samt en obegränsad publik. Streamingen/live-sändningen går även att spela in.

Utrustning:

  • Kördator med programvara för streaming.
  • Dator med PowerPoint. (Optional vid användning av bildmixer)
  • Upp till tre kameror. Kräver bildmixer och bildkort/capturecard. Vid en kamera behövs inte bildmixer.
  • Trådlösa mikrofoner. Kräver ljudmixer och ljudkort. Mixer endast vid användning av fler än två mikrofoner. Ljudkort har ingång för två mikrofoner. 
  • Bildskärmar. En bildskärm i bakgrunden som visar tex bildspel eller Powerpointpresentation. Ytterligare en skärm framför föredragshållaren, en så kallad confort-monitor som fungerar som en promter, tänk nyhetsankare som läser från en telepromter.    
  • Upp till 4 ljusspottar och eventuella up-lights med individuella inställningar. Valfritt men rekommenderas.
  • Livemusik kan också ingå i streamingen. Kräver dock två tekniker på plats. En som sköter liveljudet på plats och en tekniker sköter ljudet för livestreamingen.
  • Disc Jockey/Video Jockey som del av streamingen. Tekniker har många års erfarenhet som Disc Jockey på företagsevent, bröllop och inom klubb-scenen. Möjlighet att mixa musikvideos på samma sätt som vanlig musik och visa på bildskärmar lokalt och som en del av en livestream i olika typer av bilduppsättningar enligt önskemål.

 

Podd, Video-Podd och Streamingstudio

Behöver du hjälp att skapa din podd? Jag erbjuder studio med tekniker-support och catering. Välj mellan vanlig podd, videopodd eller livesändning. Uppsättningen för videopodd fungerar även för livesändning/streaming. Tekniker är på plats under inspelning, redigerar och publicerar enligt önskemål. Hör av dig och berätta om ditt upplägg så skickar jag dig en offert. 

Här sitter jag i studion och berättar om tekniken som krävs när man gör poddar och livesändningar samt vilka möjligheter som finns. Studion klarar upp till 3 personer för videopodd/livesändning och upp till 5 för vanlig ljudpodd.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.